Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Α.Ο Μελάμπων. Ακολουθάτε και οι πολλοί μεγάλα κατορθώνουν.

 Α.Ο Μελάμπων <<ακολουθάτε και οι πολλοί μεγάλα κατορθώνουν>>

Η ομάδα των Μελάμπων των 500 κατοίκων, η ομάδα των γύρω χωριών, η ομάδα του νοτιοανατολικού Αη Βασίλη, που όμως απέχει 50 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου, σημαντικό το πρόβλημα αυτό, ήθελε λέει να γυρίσει σελίδα να πρωταγωνιστήσει, μεγάλα ίσως όνειρα, δύσκολα όμως να πραγματοποιηθούν, αν και τα έχει καταφέρει αρκετά καλά κατά το παρελθόν στην εξηντάχρονη σχεδόν διαδρομή της στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο, δύσκολο το εγχείρημα αυτό για ομάδα Β΄ τοπικού με μπάτζετ μόνο την αγάπη και την διάθεση μας για αυτήν, με σημαντικό μειονέκτημα την απόσταση από τα αστικά κέντρα, τα σημεία όπου συσσωρεύονται πολλοί αθλητές(και δικά μας παιδιά) που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν, είναι πράγματι δύσκολο να χρειάζεσαι δυο ώρες μόνο στο δρόμο για να κάνεις προπόνηση, μεγάλες θυσίες από τα παιδιά της, πολλές και μεγάλες οι δυσκολίες που συνυπάρχουν και πρέπει να ξεπεραστούν για να μπορέσει να διατηρηθεί, να κρατηθεί και κυρίως να πρωταγωνιστή στην κατηγορία που αγωνίζεται, πολλά τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις, ευτυχώς όμως υπάρχει και ο κόσμος, όλοι εσείς που την αγαπάτε και το δείχνετε με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες λοιπόν και αρκετά προβλήματα η ομάδα υποχρεώθηκε να αποχωρήσει των Ιανουάριο 2018 από το πρωτάθλημα, αυτό είχε σαν συνέπεια να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και να βρεθεί στο -9 στο ξεκίνημα της περυσινής αγωνιστικής περιόδου κάπου σε αυτό το σημείο κλήθηκε το παρών συμβούλιο να βοηθήσει σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που βρέθηκε, ενώ παράλληλα θα έπρεπε να βιώσει και την απουσία δώδεκα παικτών από το ρόστερ της που ζήτησαν άμεσα τα δελτία τους για μεταγραφή στην επανασυσταθήσα ομάδα της Αγ Γαλήνης που ενέπνεε ένα αίσθημα φρεσκάδας και σιγουριάς.

Καταστάσεις τραγικές αλλά και δύσκολες για μια νέα διοίκηση που κλήθηκε να βγάλει χωρίς την ανάλογη εμπειρία τα κάστανα από τη φωτιά. Με το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος είχαμε να βιώσουμε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις, κυρίως οικονομικές (πληρωμές διαιτητών, γιατρών, μεταφορών κλπ) αλλά και αγωνιστικές, όπως πολλές απουσίες παικτών αφού δεν μπορούσαν να εμπιστευτούν πια το σωματείο. Αυτό είχε σαν συνέπεια η ομάδα να πηγαίνει από ήττα σε ήττα, και άντε να τους πείσεις να κατέβουν και στον επόμενο αγώνα με το φάσμα της επόμενης ήττας να πλανάτε συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας, αρκετές φορές με ήττες εξευτελιστικές, διοικητικό κρας τεστ δηλαδή για πολύ γερά νεύρα, η ερώτηση πόσο χάσατε πάλι σήμερα μας έγινε εφιάλτης, η ψυχολογία της ομάδας στο ναδίρ τα νεύρα τεντωμένα έτοιμα να εκραγούν,Θεικό ζητούμενο μόνο η ηρεμία!

Βρεθήκαμε τελικά αρκετές φορές σε δεινή θέση αντέξαμε η ομάδα τελικά τερμάτισε στην 12η θέση της Β ΕΠΣΡ, με 9 βαθμούς ξεκινώντας όμως από το -9 σύνολο συλλογής 18 βαθμών, γκόλ υπέρ 38 δέχτηκε 73,νίκες 6,ισοπαλίες 0,ήττες 18 σε 24 αγώνες.

Την επόμενη χρόνια 2019-20 η διοίκηση έπραξε τα δέοντα κάνοντας κανονικά στην ώρα τους τις μεταγραφές και την προετοιμασία, ξεκινήσαμε δυναμικά μαζεύοντας πολύ γρήγορα 8 βαθμούς αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μάλλον δεν πιστέψαμε και οι ίδιοι στην δυναμική μας και στην ποιότητα που είχαμε αρχίσει σιγά σιγά να βγάζουμε, παρότι υπήρχαν απουσίες βασικών λόγω τραυματισμών, και ανειλημμένων υποχρεώσεων έτσι φτάσαμε μέχρι το τέλος του 2019.

Με το νέο χρόνο η ομάδα έδωσε έξι ακόμα παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στην διακοπή από τον κορονοιό, τα παιχνίδια αυτά τα κέρδισε με σχετική άνεση και υψηλά σκόρ παίζοντας ποδόσφαιρο αξιώσεων και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο με το τελευταίο ματς εντός έδρας με τη Κάλυβο να τελειώνει με το απίστευτο 8-0!!!

Σε 16 αγώνες 26 βαθμοί, 45 γκόλ υπέρ 23 κατά 8 νίκες 2 ισοπαλίες 6 ήττες.

Όλοι πλέον συμφωνούμε, ακόμα κι εκείνοι που δεν είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν ιδιαίτερα, πως πρόκειται για μια ομάδα διαφήμιση του τοπικού ποδοσφαίρου στην κατηγορία που αγωνίζεται, κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη κιόλας στιγμή καθώς οι παίκτες της ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο και απολαμβάνουν αυτό που τόσο θέλουν να κάνουν και αγαπούν!!!

Γιατί πολύ απλά ο Α.Ο Μελάμπων είναι μια ομάδα που σε κάνει να αγαπάς το ποδόσφαιρο και γεμίζει χαρά και ελπίδες την νεολαία τής περιοχής μας που βρίσκει διέξοδο σε αυτήν.

Ελάτε με το νέο πρωτάθλημα στο γήπεδο να δώσουμε το σύνθημα της νίκης στους παίκτες μας γεμίζοντας τις κερκίδες του Μελαμπέου!!!

Μεγάλο μας στήριγμα για ακόμη μια φορά πρέπει είναι ο κόσμος μας!!!

Όλοι μαζί, για την ομάδα που τόσο αγαπάμε!!!